Media

Mats Smit ‘Ondernemer van het jaar’

WIJDEMEREN – Mats Smit van Smit’s Delicious uit Nederhorst den Berg mag zich een jaar lang startende ondernemer van het jaar noemen. Hij ontving de Wijdemeerse Ondernemer van het Jaarwisselbokaal, een lidmaatschap van Ondernemend Wijdemeren en een training/masterclass naar keuze ter waarde van 2500 euro.

1039 mensen brachten hun stem uit. Daarvan gingen 524 stemmen naar de winnaar Mats Smit.

Ondernemersvereniging Ondernemend Wijdemeren en de gemeente hadden van deze eerste verkiezing werk gemaakt. In een niet zo vol restaurant Docks werd een netwerkborrel opgetuigd met ervaren ondernemers die tips & tricks overbrachten voor het midden- en kleinbedrijf. Brandweerman Maarten Steinkamp die tussendoor ook nog eigenaar is van Jamin en Multivlaai, trad op als spreekstalmeester. Zijn adagium was dat je eigenlijk elke dag moet denken als een starter. “Ondernemen is een weg, geen doel. Je moet geen problemen wegmoffelen, maar direct hulp zoeken. Je moet doorgaan waar anderen stoppen” zei Steenkamp. Een TED- talk (Technology, Entertainment, Design) van Frans ten Berge moest helaas afgeraffeld worden vanwege de planning. Jammer, want deze mede-eigenaar van de Beekman Group had veel zinnige teksten. Hij duidde op een paar kernzaken: de mens centraal, hoe kwetsbaar een imago kan zijn en het belang van snel reageren.

Er werden in totaal 32 startende ondernemers aangemeld. Waaruit een jury drie finalisten selecteerde. Die presenteerden zich nogmaals op het podium in Docks. Vincent van Heijst van de Thermgroep draagt door samenwerking van installatiebedrijven bij aan energiebesparende maatregelen. Roald Wentink van Steigerverlichting heeft een oplossing voor het aanmeren in het donker met energiezuinige verlichte bolders op steigers. Mats Smit maakt bonbons die in smaak, vorm en textuur verschillen van de traditionele chocoladewaren. Hij produceert vanuit de keuken exclusief voor 15 restaurants in het hogere segment. Zijn droom is ooit een chocoladefabriek te bouwen, naast zijn eigen bungalow. De prijs werd overhandigd door wethouder economisch zaken Jan Klink: “Mats Smit maakt heerlijk ambachtelijke bonbons, die er ook nog eens mooi uit zien. Ik ben onder de indruk van zijn enthousiasme en gedrevenheid. Wat mij betreft de terechte winnaar van de eerste ondernemersverkiezing van Wijdemeren!” Waar OW- voorzitter Wim Lorjé aan toevoegde dat Wijdemeren bezit over goede ondernemers met weinig faillissementen in de crisistijd, waarvan er 250 lid zijn van Ondernemend Wijdemeren. Deze verkiezing is het begin van een jaarlijkse serie. De volgende keer komt een andere categorie ondernemers aan bod.


Foto: Een blije Mats Smit vergezeld van Jan Klink en Wim Lorjé (rechts)
Bron: Weekblad Wijdemeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *